Aula neta

Aquí us passam les 3 portades finalistes en el "Concurs de la Portada de l'Agenda Escolar del Curs 2018-19" que han estat realitzades per els alumnes, Miki Sard de 1r E, Petra Binimelis de 3r B i Marina Vadell 4t C. Recordau que prest passaran per les vostres classes per a que exerciu el vostre dret a vot d'aquella portada que us agradi més.

marina vadell

Avui ha tingut lloc la IV Bicicletada Solidària de l'IES Porto Cristo. Per quart any consecutiu els alumnes de l'institut des Port, amb els alumnes de 6è dels CEIP Ses Comes i Mitjà de Mar, han agafat les seves bicicletes i han partit, de manera simbòlica i solidària, cap a l'auditori de sa Màniga de Cala Millor on, després del corresponent refrigeri, les alumnes de 2n de batxillerat, Anandy Gross, Paula Munar i Núria Gómez han donat veu a manifest, fruit d'una barreja dels versos d'en Miquel Àngel Llador i Antoni Riera Vives amb el manifest de les confederacions estatals d'Asperger. 

DSCN7802  29354378 768495880007063 7636021019930570640 o  DSCN7815

Aquí us deixam dues reflexions,damunt del tema "Vull una besada", que ens ha passat la professora de català Susanna González, de les alumnes de 2n C Catalina Fullana i Xisca Riera:

VULL UNA BESADA

PER NA CATALINA FULLANA

  

 

VULL UNA BESADA

PER NA XISCA RIERA LLODRÀ

 

(Ja no) vull una besada, (ja no) vull viure en contes de prínceps blaus, (no) vull dependre d’una altra persona,(ni vull) passar-me dies i nits pensant; simplement, vull ser jove, perquè mai no seràs tan jove com ho ets ara mateix.

L’amor sempre ha estat vist des de molts punts de vista; uns diuen que és la millor sensació que hi ha al món, però altres pensam que l’amor és simplement una difícil jugada al nostre cervell.

La universitat de Londres va demostrar que, quan ens “enamoram”, realment succeeix alguna cosa química al nostre cervell que no ens deixa pensar, així que podríem dir que l’amor, realment, no existeix. Simplement existeixen les ganes que qualcú t’empleni aquest buit al cos.

En conclusió, podríem dir que ni l’amistat ni l’amor existeixen realment.  

 

“Les besades no es demanen”, em deia la meva padrina. “Les besades et fan sentir millor”, em deia el meu padrí. Amb aquestes frases m’he aturat a pensar, quan i com es fan les besades?

Quan algú et fa una besada, et fa sentir estimat, et fa adonar que hi ha persones que et donen suport i sempre estaran al teu costat. És molt important fer besades, perquè tots els sentiments que tens quan algú te’n fa una, els té la persona que la rep. Però no tothom és igual de besador; no tots els germans nascuts del mateix pare i mare, i educats de la mateixa manera, són igual de besadors. Per tant, naixem o ens ensenyen a ser besadors?

Estimar, ens estimam tots: uns fent besades, uns altres fent abraçades… Però en el fons tots ens estimam de la manera que més bé ho sabem fer.


PETONS

Si clicau en la següent imatge tindreu accés a la presentació, que els professors acompanyants del viatge de final de curs de 4t d'ESO, us mostraren el dia de la reunió de pares i mares. Aquí hi podreu trobar les instruccions necessàries que haureu de seguir per no tenir cap oblit.   

Captura de pantalla 2018-03-23 a les 15.17.39