L'any passat el professorat d'alemany de l'IES Porto Cristo va organitzar la primera edició de l'intercanvi amb un centre educatiu d'Alemanya (Gymnasium Sottrum). Enguany aquest intercanvi es tornarà a celebrar per segona vegada. Com a novetat, cal destacar que la Conselleria d'Educació i Universitat ha posat en marxa el Programa d'intercanvi "Sprechen wir Deutsch! – On va parler français, intercanvis entre centres educatius de les Illes Balears i centres educatius de territoris de parla alemanya i francesa". Aquest programa, engegat pel Servei de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals, pretén assolir els següents objectius:

  • Desenvolupar les competències lingüístiques de la segona llengua estrangera (2LE).
  • Impulsar intercanvis amb centres de diferents territoris de parla alemanya o francesa.
  • Generar processos d’aprenentatge significatiu sobre aspectes relacionats amb l’espai geogràfic, històric, natural, cultural i literari de les zones on es fa l’intercanvi.
  • Afavorir una experiència de coneixement i convivència amb alumnes d’un altre país.

Com a participant en el programa Sprechen wir Deutsch!,  l'IES Porto Cristo s'ha beneficiat de les jornades formatives que es van celebrar a Palma a principis del curs escolar; i d'una important ajuda econòmica de 3250 € que serà molt ben rebuda pels alumnes que participaran a l'intercanvi durant el proper mes de maig. Estem segurs que, amb aquesta ajuda per part del Govern Balear i la feina d'alumnes, professors i famílies de l'IES Porto Cristo, aquest intercanvi continuarà celebrant-se en el futur.