unnamedEls alumnes de 4rt d'ESO de l'assignatura d'informàtica de l'Ies Porto Cristo de la mà dels seu professor, Pere Antoni Bennàssar, han animat imatges de més de 700 anys.

 

Dins d'un curs amb moltes pràctiques i exercicis amb l'ordinador els alumnes de 4rt d'ESO de l'IES Porto Cristo han tengut temps d'aprendre un poc d'història sobre un personatge que va viure, fa molts d'anys, per aquestes contrades, Ramón Llull.

 

Ramon Llull durant els seus viatges va aprendre de diferents cultures que integren el conjunt Mediterrani. El bressol de cultura i de sabers, de comerç i d'interessos, de conflictes i d'unions, ... el Mare Nostrum va ser per ell un bassiot com per un granot que acumulava coneixements. 

 

Una de les tasques va ser aprendre i mostrar en nou format el conjunt de sapiències de les matemàtiques emprades al sud del Mediterrani.

 

Dels seus dibuixos, transcripcions i conclusions va esdevenir la lògica, un concepte desconegut al nord del Mediterrani, un nou sistema per agrupar coneixements i condicions, els seus dibuixos en són mostra  ( mireu la imatge adjunta que visualitza una distribució en forma d'arbre, aquesta idea actualment es usada com a estructura de carpetes i arxius dels sistemes operatius moderns).

 

Les imatges recercades pels alumnes a la xarxa els han servit de tema per crear els següents gifs animats:

 

 

1

 

 

3

 

4

 

5

 

6