FINALEstam a punt de fer els 10... Els 10 anys d'existència del nostre centre.

 

El 30 de gener del 2007 l'IES PORTO CRISTO va obrir, per primera vegada, les portes a l'alumnat des Port que fins al moment havien d'anar a Manacor a cursar els seus estudis d'ensenyança secundària obligatòria.

 

Aquell dia s'encetà un camí que el proper mes de gener complirà la seva primera dècada. Una dècada que no ha estat gens fàcil però que ens ha format com a centre i que ens ha ajudat a definir-nos com el que ara som: Un centre referent en matèria educativa arreu de les Illes Balears.

 

Han estat 10 anys plens d'experiències i històries personals, 10 anys d'educació en valors de solidaritat, empatia, acceptació i convivència entre iguals, 10 anys creixent i millorant el nostre projecte educatiu, en definitiva, han estat els nostres primers 10 anys de vida i que esperem perduri molt en el temps.

 

Des de la Directiva del centre no han volgut deixar passar aquesta data tan significativa i és per això que avui, aprofitant el happening del nou projecte #SomIES, els han demanat als estudiants de 2n d'ESO que siguin ells els encarregat de dur a terme l'organització i celebració del Xè Aniversari de l'IES Porto Cristo.

 

La persona elegida per fer-los coneixedors d'aquest encàrrec ha estat, l'ex alumne de la primera promoció de l'IES, Javier Hidalgo qui, de la ma d'un “suposat” 1er conserge del Centre, els han fet veure als nostres alumnes com era la vida al centre 10 anys enrere.

 

Ells tingueren la sort d'inaugurar un centre nou, sí, però era un centre pràcticament nu, desproveït de qualsevol tipologia de mobiliari, ordinadors, llibres, si gairebé no estava ni acabat de pintar!, així que a ells, els alumnes de les primeres promocions, els tocà donar un colp de ma per poder engegar aquest projecte de centre que, amb l'ajud de les milers de persones (alumnes, pares i mares, personal docent i no docent, autoritats) que han passat per aquí aquests darrers 10 anys, ens han transformat en el que ara som... Tots som IES!

 

En Javi ha aprofitat l'avinentesa per contar-los les experiències i anècdotes del seu pas per l'institut i ha acabat la seva intervenció fent-los una proposta als alumnes, Organitzam la celebració?

 

Els alumnes de 2n d'ESO, en els dos mesos, escassos, que els queden, hauran de ser capaços de recopilar tota la informació que els sigui possible dels darrers 10 anys d'història de l'IES.

 


IMG 8952Els caldrà posar-se en contacte amb col·laboradors com ara antics alumnes, pares i mares, autoritats, exprofessors o personal no docent que hagin format part de l'IES en algun moment de les seves vides, per després, gestionar tota
aquesta informació i poder montar tota una série d'activitats, exposicions, etc que els ajuden a organitzar la celebració de la Diada.

 

La Diada tindrà lloc el proper dia 27 de gener, (apunteu-vos aquesta data) i serà llavors quan ajuntarem i culminarem, en una gran i única festa, el final dels 3 darrers projectes que haurem dut a terme amb els alumnes de 1r (#SomCultura), 2n (#SomIES) i 3r (#SomSolidaris) d'ESO i que, justament trobam, que ens defineixen com a centre (Prest rebreu més informació).

 

No volem acabar aquesta notícia sense fer una menció especial i donar, més de mil, gràcies a en Javi Hidalgo per aquesta gran participació i per engegar, amb la seva bufada d'espelmes, aquest emotiu projecte.

 

 

IMG 8954

 

IMG 8950

 

IMG 8953

 

IMG 8952

 

IMG 8946

 

IMG 8948