Com cada any, les setmanes anteriors a la diada de Sant Jordi, tan a l’institut com als col·legis de Porto Cristo es duen a terme diverses activitats organitzades pels diferents departaments i realitzades, principalment, amb l’ajuda de l'alumnat.

Aquestes activitats, majoritàriament de tipus literari, es fan perquè l’alumnat prengui consciència de la importància de la lectura i la cultura com a camí únic per a assolir la llibertat d'expressió i la llibertat de pensament.

IMG 4946És per això, que des de l'IES Porto Cristo així com des dels CEIPs de Ses Comes i Mitjà de Mar vàrem voler aprofitar una data tan assenyalada, com és la vespra del dia del llibre, per reunir-nos i mostrar, a tota la comunitat educativa i part de la població de Porto Cristo, en què havíem estat treballant enguany.


Entre tots decoràrem l'institut amb roses, poemes i més d'un centenar de llibres d'autors que el departament de castellà havia encomanat als nostres alumnes. També els departaments d'anglès, naturals i de català feren el mateix amb poemes acròstics, novel·les de ciència ficció i frases fetes fotoexplicades respectivament (podeu veure les fotos al facebook).

Però enguany farem especial menció al mural que pintaren els alumnes PIE a les ordres de la professora Joana Font i les representacions de contes clàssics actualitzats, amb titelles, que els alumnes de 1er i 3er teatralitzaren davant dels infants de primària. 

Durant més d'un mes els alumnes feren feina damunt del projecte "Mil escenes per Sant Jordi" (+ info) on no només actualitzaren, i desesteriotiparen, els contes clàssics sinó que, a més a més, hagueren d'elaborar les seves pròpies titelles i teatrets per poder representar-los, tant a l'institut com pel carrer, en la vespra de Sant Jordi.

 

 

IMG 4957 IMG 4959 IMG 4960

 IMG 4959 IMG 4960 IMG 4962 

  IMG 4964 IMG 4967 IMG 4968

IMG 4973        IMG 4845      IMG 4974

 IMG 4937 IMG 4938 IMG 4939  IMG 4965

 Tots els actes prevists per a la jornada del divendres passat (veure programa) varen sortir, fins i tot, millor del que esperavem.

Els pergamins amb literatura varen ser molt ben acollits per la gent del carrer, els diversos teatrets varen fer passar una bona estona tant a petits com als majors i finament l'acte de cloenda ens va demostrar que si fem les coses amb ganes tots plegats ho podem fer molt però que molt bé.

Enhorabona a tots aquells que hi participareu.

 

Videos i Fotografies de la Diada del Llibre els trobareu al facebook de l'IES Porto Cristo.