thumb P1240169 1024Els alumnes de 1er i 3er de l'ESO ja han encetat un nou projecte: Un Tresor a Porto Cristo.

Els habitants i turistes de Porto Cristo no coneixen el nostre patrimoni subaquàtic, per això, els professors de l'IES Porto Cristo, han trobat molt important donar-lo a conèixer, tant culturalment com turísticament.

 

Aquest ha estat el principal motiu pel que han decidit fer un immersió, de la ma dels nostres alumnes, per dins dels diferents jaciments arqueològics del terme municipal de Manacor. En concret, ho faran dins l'únic jaciment subaquàtic que hi ha a tot el terme municipal, el derelicte, que així és com s'anomenen els jaciments subaquàtics, de ses Llumetes.

 

En aquest jaciment subaquàtic romà hi trobarem un vaixell romà enfonsat que data del segle I de la nostra era i que es troba justament a "sa platja des Port".

 

El projecte té com a objectiu final que els nostres alumnes muntin una exposició en el Centre de Cultura mitjançant tríptics i panells informatius per a que els "Portenyos", així com la resta dels seus visitants, coneguin el patrimoni històric del nostre poble.

 

Entre divendres i dilluns passats els professors, implicats fins al punt de comparèixer vestits de romans, organitzaren una jornada de  "Happening" per explicar a l'alumnat, a grans trets, les característiques del projecte.  Jornada on l'alumnat va rebre la visita de la delegada de Cultura i la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Manacor les quals vingueren per encomanar-los directament a ells l'ajuda de fer aquesta tasca de divulgació del projecte i on els mostraren un vídeo demostració de la feina que ja s'ha fet, damunt del Derelicte de ses Llumetes des del 2008 .

 

 

 

 

 

 

thumb P1240157 1024

thumb P1240151 1024

 

Si voleu veure més fotos o vídeos mireu el nostre facebook.