bicicletada1

El passat 23 de març, durant la celebració de la II Bicicletada Solidària en favor de l'associaciód'ajuda a malalts de càncer (APROP), l'alumne de 2on de batxillerat Carlos Peregrina, en nom de TOTA la comunitat educativa de l'IES Porto Cristo, va llegir el següent manifest:

" El càncer és una malaltia molt dura , i no només per al malalt sinó també per a tota la seva família. En canvi, no l'hauríem de dur amb tristesa , ja que és un llibre més que hem de ficar a la nostra maleta. Un llibre d'ensenyaments, un llibre que ens ensenya a estimar millor, a adonar-nos dels ulls que ens estimen i ens senten a prop. El càncer és una malaltia que desperta sentiments, sensacions i emocions contradictòries. Perquè és una malaltia en la què en alguns moments ens podem sentir vitalistes, amb un somriure als ulls, plens de llum o de mirades profundes i desperta aquests moments en els quals les mirades plenes t'arriben al més fons de l'ànima.

 


carlo2Però, per desgràcia, de vegades, la vida ens espolsa amb moments en els què ens toca sofrir i sentir dolor. Són aquests instants en els que necessites més que mai l'amor de l'altre, de les persones que estimes, dels que formen part de la teva vida i donen sentit al que som.

Si no és així, si no tens a prop als que més estimes ni a ningú amb qui compartir els teus dies de dolor, aquest es fa més gran, més dur. I no és gens agradable per a ningú.

Per aquests moments de dolor, soledat i silenci, va néixer fa uns 15 anys l'associació APROP. APROP t'ajuda, t'escolta i t'aconsella. APROP és company del teu camí de lluita contra aquesta malaltia, inclús, una vegada superada, APROP hi serà per a escoltar-te.

Per aquesta associació, per tots el pacients que tenen càncer i per tots els que ho han superat, som avui aquí.

Aquests 17 km que avui hem recorregut junts, no són els mateixos que ahir, ni seran els mateixos que demà. Aquests d'avui han estat testimonis d'un acte solidari que crida , demanant un suport per tots aquells que passen algun tipus de càncer i una enhorabona també per aquells que n'han superat algun. També hi som en memòria d'aquells que no ho varen poder superar.

Idò el missatge d'aquesta “bicicletada” és que la prevenció és la millor arma per a lluitar contra aquest mal i per enviar-los un missatge vitalista a totes aquelles persones que, d'alguna manera varen estar afectats per ella. El missatge és també per dir-los als malalts que vida només n'hi ha una i que l'hem de celebrar. Per això anem a celebrar-la que a aquesta “ronda”, convido jo! ".