2nbatx

Alumnes i professors exhibiren les seves habilitats artístiques a la plaça de Ses Comes

Els departaments de música i tecnologia de l'IES Porto Cristo organitzaren el passat 25 de novembre una sortida per treure al carrer les activitats més creatives del centre. L'esdeveniment, que aquí rebé el nom de “Fem música al carrer”, s'adheria a les activitats que a la resta de l'estat es feien sota l'epígraf de “Musiqueando en la calle”. Alumnes i professors mostraren les seves habilitats musicals i artístiques, alhora que manifestaven també el seu rebuig davant la reducció en els currículums de les matèries de música, tecnologia i plàstica que preveu la LOMQE.

 

Els alumnes i professors de l'IES Porto Cristo es desplaçaren fins a la plaça de Ses Comes, on, amb la megafonia i l'encartellament pertinents, es dugueren a terme les actuacions, que foren presentades per les professores Esperança Parera i Maite Moreno. Jordi Santamaría exercí de tècnic de so i Carles Sendra actuà de mestre de cerimònies.

El grup de 1r ESO A interpretà “Xinos”, mentre que el de 1r B feia “Love” i el de 1r C s'atrevia amb el “Submarí groc” dels Beatles. Tots plegats interpretaren després “El nin de la mare”.

Seguidament un grup d'alumnes i professors llegiren un manifest contra la violència de gènere. Cal recordar que el 25 de novembre és el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere i va ser així que els alumnes Andreu Gayà i Nuria Ayensa i els professors Bel Rueda i Jesús Crespí advertiren mitjançant aquest text del perill de situacions de micromasclisme a través de les xarxes socials o sistemes de comunicació com el whatsapp.

El grup de ball Freak Dance, amb alumnes de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat, liderat per Helena Oliva, Vanessa Pastor, Estefanía Rubio i Gabriela Staccioli animà de bon de veres el migdia, amb dansa moderna.

Els grups de 3r d'ESO interpretaren el “So del silenci”, de Simon and Garfunkel, i “Andy's Rock”. Els de 4t proposaren “Obladi-Oblada”, dels Beatles, i “La bamba”, la cançó de Ritchie Valens que els anys vuitanta popularitzaren Los lobos.

El matí acabà amb dues versions de “Are you gona be my girl?” i “Highway to hell”, dels mítics AC/DC, a càrrec dels alumnes i exalumnes Laura Hervás, Kevin Cárdenas, Adrián Expósito, Alekos Montoya i Sergio Pérez.

Les actuacions foren seguides amb molta atenció pels mestres i alumnes del CEIP Ses Comes.

Acabaren una altra vegada animant d'allò més les al·lotes de Freakdance.

Els organitzadors han volgut també agrair molt la col·laboració i suport de l'equip directiu i de tot el professorat del centre, i, evidentment, dels alumnes, vertaders protagonistes d'aquesta jornada.